Turizm bölgelerinden olan Didim ilçesinde ve Akbük bölgesinde bulunan tüm deniz kenarlarında, sahillerde ve mavi bayraklı plajlarda adım atacak yer kalmadı. Didim ve Akbük’ün nüfusu 1 milyonu geçti.
9 günlük Kurban Bayramı nedeni ile tüm Ege Bölgesinde bulunan tatil yörelerine tatilci akını yaşanırken, dünyaca ünlü turizm merkezlerinden olan Didim ilçesi ve Akbük bölgelerinde bulunan tüm sahillerde ve halk plajlarında adım atacak yer kalmadı.
Kurban Bayramı dolayısıyla 9 günlük bayram tatili Didim ilçesini ve Akbük Bölgesinde bulunan otel motel ve 5 yıldızlı otelleri de doldurdu.
Yerli ve yabancı turistler başta Antalya, Çeşme, Bodrum, Marmaris ve Kuşadası gibi turizm bölgelerine akın ederken, Ege Bölgesinin turizm merkezlerinden olan Didim ilçesi ve Akbük Bölgesine de yerli ve yabancı tatilci akını yaşandı.
Didim ve Akbük bölgelerinde bulunan otel motel ve 5 yıldızlı otellerde doluluk oranları yüzde 90’lara ulaşırken, günü birlik tatilciler ile yazlıkçılar Didim ve Akbük Bölgelerine akın ettiler.
Didim ilçesinde ve Akbük bölgelerinde Altınkum plajında, 1.koy, 2.koy, ve 3.koy halk plajları, Cennet koyu, Yeşilkent, Uslu sitesi ile Manastır koyu Akbük bölgesi plajları olmak üzere tüm plajlar tatilcilerle dolup taşarken, plaj çevrelerinde otopark sıkıntısı yaşandı.
Akbük bölgesinde bulunan 5 yıldızlı Maxeria Blue Didyma Hotel sahiplerinden olan turizmci Hasan Aşkın, “Akbük bölgesinde 5 yıldızlı otelimizi ülkemizin ve tüm dünyanın yaşadığı pandemi döneminde hizmete açtık. Bizlerde pandemi döneminde sıkıntılı günler yaşadık. Ama yılmadık çalıştık. Bizim dünyanın 4 bir yanından gelen misafirlerimiz var. Pandemi dönemini atlatmamızın ardından istediğimiz doluluk oranlarına ulaştık. Bizim otelimiz sezonluk değil 12 ay yani yaz – kış hizmet veren bir otel. Bunun için yerli ve yabancı müşterilerimiz bizleri tercih ediyorlar. Biz Didim ilçesinde Akbük bölgesinde büyük bir boşluğu dolduruyoruz. Her geçen dönem daha iyi olacağız inşallah. Şu anda da 9 günlük bayram tatili nedeni ile otelimiz doluluk oranı istediğimiz seviyelerde. Bu durum da biz turizmcileri tabi ki sevindiriyor” dedi.
TURİZM CENNETİ DİDİM 1 MİYON TURİST AĞIRLADI
Yayınlanma :
02.07.2023 14:01
Güncelleme :
02.07.2023 14:01
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: