Övünürüz de , yaşantımızda yenilikler , sosyalleşme , yeni uğraşılar elde etme veya aktiviteler için parmağımızı kıpırdatmayız veya imkanımız yok der , topu başkalarına atarız. “İcat Çıkarma “diye işimize geldiğinde kullandığımız neredeyse ata sözü olmuş bir deyimimiz vardır.
İşte belediye önderliğinde yapılabilecek , herkesin ruhen ve bedenen yararlanabileceği proje diyelim.
NAZİLLİ BELEDİYESİ HALK KÜTÜPHANESİ
Hala evlerimizde yıllar öncesinden dolaplarımızı ve kütüphanelerimizi SÜSLEYEN ansiklopedilerimiz , içlerinde yararlı bilgi dolu kitaplarımız var. Birçoğu yıllardır ellenmedi bile.
Evlerimizde eski hikaye kitapları , romanlar, çeşitli alanlarda yazılmış eserler, ders kitapları , üniversite veya Anadolu liseleri hazırlık kitapları yığılı ve atıl durumda beklemektedir.
Nazilli halkı belediyemizi arasa, bu kitaplar ve materyaller bir depoda toplansa ve işlenmeye başlasa :
Eski ve yararlanılamayacak durumda olan , ansiklopedi , dergi , gezi ve çok farklı alanlardaki ürünler ayrılıp , katı atık işi yapan firmalara satılsa. Alınan ücret ile çeşitli hikaye kitapları ve kaynak kitapları alınıp ihtiyacı olan mahalle ve çevre okullarında değerlendirilse nasıl olur.
Çocuklarımıza ait kullanılabilecek durumda olan ders kitapları , sınavlara hazırlık kitapları ama öğrenci , ama öğretmenler tarafından alınıp gereksinimi olan öğrencilere verilse.
Evlerden gelen hikaye kitapları , çocuk kitapları yıpranma durumlarına göre ya öğrencilere verilmeli yada kütüphanede düzenlenip takas yöntemi ile çok daha fazla öğrencinin yararlanmasına sunulmalıdır.
Hepimizin evlerinde zamanında alınmış , okunmuş ve dolaplarımızda bulunan yüzlerce kitap, araştırma , roman , inceleme vb. çeşit çeşit kitaplarımız mevcut. Bu kitaplar kütüphanemize tutanaklarla teslim edilse, teslim edenlere bir form ve fotoğraf ile kimlik verilse üye yapılsa. Üye yapılan kişiler ,aynı yöntem ile kütüphaneye bağışlanan yüzlerce (ileride binlerce) kitaplardan alıp evine götürse , okuduktan sonra iade ederek yenilerini alsa nasıl olur. Hele en fazla kitap okuyan öğrencilere ve gruplara teşvik edici ödüller verilirse , daha çok ilgi çeker , katılımı arttırır.
Bir üniversitenin öğrenci grupları yapılan her etkinliğe katılımın ücretsiz fakat okunmuş kitap getirme zorunluluğu olduğunu mutlaka duymuşsunuz dur. Nazilli de böyle bir şey olsa kütüphanemizin kitapla dolu olması hayali şimdiden heyecan verici değil mi ?
Elinin altında romandan tutunda , hikaye , araştırma ve çok farklı alanlarda her an ulaşabileceği kitapların olması bir güven ve kültürel olgunluk sağlamaz mı ?
Hele bu kütüphanelerde , klima ,oturma ve kitap okuma alanları , internet vb. imkanlar sağlanırsa : yararlanan kişilerin bu imkanları sağlayanlara edecekleri övgü dolu sözler ve minnettarlık duygularının tarifi bile olmaz.
Hatta bu projeye eğitim sendikaları , sivil toplum örgütleri , çeşitli dernekler , kurum ve kuruluşların destek vereceğinden eminim.
Bazılarının ne yapıyor ? dediği Kent Konseyi ninde destek vereceğinden eminim.
Sayın Tetik !
Önümüzü açar ve bu imkanı sağlarsanız biz desteğe ve gönüllü çalışmaya hazırız . İlgileriniz için Nazilli halkı adına şimdiden teşekkürlerimizi sunarız.
GÜNCEL
Yayınlanma: 25 Temmuz 2025 - 05:32
SAYIN TETİK KAZAN / KAZAN 2
Nazilli de yaşamak bir ayrıcalıktır. Şehrimiz ile gurur duyar, yurdumuzun cennet köşelerinden birinde yaşadığımız için övünürüz.
GÜNCEL
25 Temmuz 2025 - 05:32
İlginizi Çekebilir












