Kaymakam Mehmet Okur,Nazilli’de 18 yıldan beri,on bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren RETEK geri dönüşüm sistemleri fabrikasına ziyarette bulundu. RETEK A.Ş Yönetim kurulu başkanı Yüksek makine mühendisi Polat Güven Kaymakam Okur’a fabrikayı gezerek sistem hakkında bilgi verdi.
Konu ile ilgili olarak Kaymakam Okur’a bilgi veren Polat GÜVEN;”Türkiye’de faaliyet gösteren 25 kağıt dönüşüm fabrikasından biri olduklarını, hem kağıt hem de plastik üzerine ise geri dönüşümünde Türkiye’de tek olduklarını, belirterek bunun haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Yıllık periyodik bakımların yapıldığı ve yaklaşık 4 Milyon TL’ye yeni eklenen üniteler ile birlikte üretimin artırılmasını hedeflediklerini ifade eden Güven,bu sayede iş istihdamının da artırıldığını açıkladı.Yeni kurulan ünitelerin Dünya’da sadece Ukrayna ve İtalya’dan ithal edildiğine dikkat çeken Güven,8 kurutma silindirinden oluşan ünite’nin tamamının kendisi tarafından projelerinin hazırlanarak parçalarının Nazilli,Denizli ve İzmir’den temin edildiğini ve tamamının Türk üretimi olduğunu açıkladı.Güven bu konudaki açıklamasında;”Bu sayede Hem paramız Türkiye’de kaldı,hem de bölgedeki sanayi esnafımıza ekonomik yönde katkı sağlamış olduk,maliyeti 3/1 oranında düşürerek bu sayede ise yüzde 30 oranında bir ekonomi sağlamış olduk” diye konuştu.
Çalışmaları yakından inceleyen kaymakam Mehmet Okur ise ;”Bölgede işletme olarak tek olan RETEK’in , Ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlamasının ve bölgede iş istihdamının artırılması konusunda katkı sağlamasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Güven önümüzdeki dönemlerde RETEK’in daha da büyümeyi hedeflediğini bu nedenle de en az 10 Bin Metre karelik bir alana daha ihtiyaç duyulduğunu ancak tesis kurma konusunda organize sanayide yer bulma sıkıntısı yaşandığını ifade eden Güven’e konu hakkında açıklama yapan Kaymakam Okur;”Organize sanayi bölgesinde arazi satın alıp da şu ana kadar her hangi bir tesis kurmayanları uyarıda bulunduklarını ve 3 yıl süre verdiklerini açıkladı.
DİĞER
Yayınlanma: 06 Şubat 2015 - 23:04
Kaymakam Okur'dan RETEK'e ziyaret
Kaymakam Mehmet Okur,Nazilli’de 18 yıldan beri,on bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren RETEK geri dönüşüm sistemleri fabrikasına ziyarette bulundu. RETEK A.Ş Yönetim kurulu başkanı Yüksek makine mühendisi Polat Güven Kaymakam Okur’a fabrikayı gezerek sistem hakkında bilgi verdi.
DİĞER
06 Şubat 2015 - 23:04
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir
















