Nazilli İlçesi İsabeyli Mahallesinde ikamet eden bir şahıs 27.11.2024 günü kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bir şüpheliye ikametinde bulunan piyasa değeri yaklaşık 1.500.000 TL olan ziynet eşyasını teslim etmek suretiyle dolandırıldı
Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından olay ile ilgili yapılan araştırma esnasında İzmir’de Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin şüphe üzerine durdukları bir şahsın üzerinde çok miktarda ziynet eşyası ve yüklü miktarda nakit para bulundurduğu tespit edilerek B.C. (E-2005) isimli şahsın göz altına alındığı bilgisi elde edildi.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yapılan koordine sonucu mağdur’a yaptırılan teşhiste şüphelinin kendisini dolandıran şahıs ve ziynet eşyalarının kendisine ait olduğu tespit edildi ve emniyet ekibi tarafından kendisine teslim edildi.
Şüpheli şahıs aynı tarihlerde aynı yöntemle başka bir dolandırıcılık suçundan yakalanmış ve adli makamlarca tutuklandı.