Fiyatlar kilogramda 3 bin 550 liraya dayandı
Aydın Ticaret Borsası tarafından 24 Ağustos 2023 tarihinde Avrupa Birliği'ne menşe adı koruması kapsamında başvurusu yapılan Aydın Çam Fıstığı, başvuru sürecini başarıyla tamamlayarak 2 Haziran 2025 tarihi itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak Avrupa Birliği'nde tescil edildi. Ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan zeytin, incir gibi tarımsal ürünlerle birlikte Aydın Çam Fıstığı da uluslararası tanınırlılığını artırarak kalitesini tescilledi.
Aydın'ın Koçarlı, Bozdoğan, Söke, karpuzlu, Çine ve Yenipazar ilçelerinde üretilen çam fıstığı son yıllarda değerini artırarak altınla yarışır hale geldi. Aydın Ticaret Borsası'nda dün açıklanan çam Fıstığı İç Dökme en az fiyatı 2 bin 500, en çok fiyatı 3 bin 550 TL olarak açıklanırken, 14 adet işlem gördü. Altın fiyatları ile yarışır duruma gelen çam fıstığının fiyatları üreticileri de memnun ediyor.
(OD-İK-Y)
2.06.2026 13:38:07 TSI
NNNN
Çam fıstığı altınla yarışıyor
Aydın'ın önemli tarım ürünlerinden olan Çam Fıstığı kilogramda 3 bin 550 liraya yükselen fiyatıyla altınla yarışıyor.
Yayınlanma :
02.06.2026 16:38
Güncelleme :
02.06.2026 16:38
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: