Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) ile TESK-ESYEM iş birliğinde emlak sektöründe faaliyet gösterenler için önemli bir sınav gerçekleştirilecek. Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Sınavı, 31 Mart 2026 Salı günü AYESOB Hizmet Binası’nda yapılacak. Emlak sektöründe faaliyet gösteren danışmanların mesleki yeterliliklerini belgelemeleri amacıyla düzenlenecek sınav, teorik ve performans olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Teorik sınav saat 10.00’da başlayacak ve 90 dakika sürecek. Teorik sınavın ardından saat 12.30’da performans sınavı birebir mülakat şeklinde gerçekleştirilecek.
Sınavda adaylar; İSG, Çevre ve Kalite, Pazarlama, Strateji Geliştirme ve İş Organizasyonu ile Emlak Satış, Kiralama ve Sonrası İşlemleri konularında değerlendirilecek. Adayların mesleki yeterlilik belgesi alabilmesi için hem teorik hem de performans sınavından en az 70 puan almaları gerekecek.
Sorumlu Emlak Danışmanı Sınavı için başvurular 11 Mart 2026 - 18 Mart 2026 tarihleri arasında AYESOB’a yapılacak. Başvuru için adaylardan başvuru formu, kimlik fotokopisi ve sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu talep edilecek. Birlik tarafından toplanan başvuru evrakları toplu şekilde TESK-ESYEM’e iletilecek.
Sınava, il ve ilçelerde faaliyet gösteren emlak danışmanlarının yanı sıra emlak danışmanlığı ofisi açmak isteyenler ve sektörde çalışmak isteyen kişiler de katılabilecek.
AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, mesleki yeterlilik belgelerinin sektör açısından büyük önem taşıdığını belirterek, emlak danışmanlarının bu süreci değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Künkcü, "Emlak sektöründe hizmet kalitesinin artırılması ve mesleğin daha güçlü bir yapıya kavuşması için mesleki yeterlilik belgeleri büyük önem taşıyor. Birliğimiz olarak üyelerimizin ve sektörde faaliyet göstermek isteyen vatandaşlarımızın bu belgeyi alabilmeleri için gerekli imkanları sağlamaya devam ediyoruz. Tüm emlak danışmanlarımızı bu sınava katılmaya davet ediyoruz" dedi. Künkcü son olarak önümüzdeki aylarda servis şoförlüğü ve oto galericilik için de mesleki yeterlilik belgesi için sınavlar yapılacağını müjdeledi.
Detaylı bilgi almak isteyen adayların Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile iletişime geçebileceği bildirildi.
Aydın’da emlak danışmanlığı yapmak isteyenler için fırsat
Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB), emlak sektöründe faaliyet gösterenler için Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenliyor. 31 Mart 2026’da yapılacak sınava başvurular 11-18 Mart tarihleri arasında alınacak. AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, mesleki yeterlilik belgesinin sektörde kalite ve güveni artıracağını belirterek emlak danışmanlarını sınava katılmaya davet etti.
Yayınlanma :
11.03.2026 16:22
Güncelleme :
11.03.2026 16:22
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: