Türkiye nefesini tuttu açıklanacak olan resmi sonuçları bekliyor Türkiye geneli Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Milletvekili seçimleri tamamlandı. 00:30 itibari ile henüz daha yüzde 68 oy sayımı gerçekleştiğinden cumhurbaşkanlığı için kesin bir sonuç verilemiyor.
Aydın’da AK Parti’nin kaleleri Millet ittifakına geçti
Aydın’da Milletvekili sonuçlarına bakıldığında CHP 4 Milletvekili AK Parti 3 Milletvekili ve İYİ Parti 1 Milletvekili çıkardı.
Yapılan bu oylama ile birlikte Aydın’da da Bazı ilçeler Sarıdan Kırmızıya döndü.
CHP 12 İlçe’de Haritayı kırmızıya boyarken, AK Parti Beş ilçe’de birinci çıktı.
Kuyucak ve Buharkent’i kaybetti
AK Parti yapılan seçimlerde en önemli kalelerinden birisi olan Kuyucak’ta ve buharkent’te harita sarıya döndü. AK Parti daha önce 7 ilçe’de başarı gösterirken, Buharkent ve Karacasu’da Haritayı Kırmızıya döndürmeyi engelleyemedi.
Ertürk’ün Aday gösterilmemesi büyük etken
Doğu bölgesinin Aday Adayı olan ve Belediye Başkanlığından istifa eden Metin Ertürk’ün bu bölgeden aday gösterilmemesi ise Kuyucak ve Buharkent’in kırmızıya dönmesine yetmiş gözükmekte. Bu bölge’de ise oylar CHP ve İYİ Parti arasında dağılmış gözükmekte
Yorumlar
Kalan Karakter: