Mardin Nusaybinde Türk Bayrağını indiren YPG/SDG sempatizanlarına sert cevap ölen saatlerinde Nusaybin – Kamışlı sınırında Türk Bayrağını indiren Terör sempatizanlarına Jandarma Havaya ateş açarak durdurmaya çalıştı. Türk Bayrağını indiren Terör yandaşları olayları tırmandırmaya devam etti. Olay sonrasında Bölgeye çok sayıda jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.
Yaşanan Olay Büyük İnfial yarattı
Türk Bayrağımıza karşı yapılan hain saldırı sonrasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olaylar sonrasında 356 şüpheli hakkında soruşturma yapıldığını bunlardan 35 tanesinin tutuklandığını 45 şüphelinin adli kontrol tedbirleri uygulandığını 77 şüphelinin ise gözaltı işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.
Saldırı ile ilgili olarak konuşan Tunç, “Devletimizin egemenliğine ve toplumsal huzurumuza yönelen hiçbir saldırı, hiçbir provokasyon cezasız kalmayacaktır.” Dedi.
Yerlikaya, “Terörsüz Türküye Sürecini baltalamak’
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Nusaybin–Kamışlı sınır hattında Türk bayrağına yönelik saldırıyı “alçak bir provokasyon” olarak değerlendirerek Lanetledi.
Yerlikaya şunları kaydetti: "Bu provokatörler aklından çıkarmasın. Ay yıldızlı bayrağımız, şehitlerimizin emaneti, milletimizin namusudur. Bayrağımız için milletimizin her bir ferdi şehadete yürümekten asla geri durmaz. Bayrağımıza uzanan her kirli el, tarih boyunca hak ettiği cezayı bulmuştur ve her daim bulacaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın!” dedi.
Yaşananlar Cezasız kalmayacak
İletişim ve Daire Başkanı Bahattin Duran yaşananlar ile ilgili olarak açıklamasında "Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine yönelik her tehdit ve mukaddesatımıza yönelik her alçaklık, en kararlı şekilde karşılık bulacaktır” diyen Duran saldırıyla, Terörsüz Türkiye hedefini sabote etmeye yönelik karanlık odakların bir kez daha devreye girdiğinin görüldüğünü kaydetti. Duran “Bu girişimler, ne devletimizin kararlılığını zayıflatabilecek ne de milletimizin birlik ve beraberliğine zarar verebilecektir"
Özel “Bu Provokasyonlar birliğimizi asla bozamayacak”
Yaşanan gelişmelerden sonra X hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hiçbir provokasyon amacına ulaşamayacak ve kardeşliğimizi bozamayacaktır. Ay yıldızlı al bayrağımız vatanımızın her karışında onurla dalgalanmaya devam edecektir.”












