Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen anma törenine, Nazilli Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Jandarma Komutanı J. Yzb. Ahmet Refik Özsoy, İlçe Müftüsü Hakan Türe, Belediye Daire Müdürleri, Araştırmacı Yazar İbrahim Kiraz ve Araştırmacı Yazar Etem Oruç, Demirci Mehmet Efe’nin ailesinden torunu Ayşe Meral Yurteri, Gül Dündar, torunu Mehmet Dündar Demirci Efe ve diğer yakınları katıldı.
Tören Eğriboyun mezarlığında Yasin’i şerif okunması ile başladı. İlçe Müftüsü Hakan Türe Demirci Mehmet Efe ve Silah Arkadaşları için Dua okudu. Daha sonra Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik Halk Kahramanı, Kurtuluş Savaşı gazisi Demirci Mehmet Efe’nin önemli rol aldığını ifade ederek şunları söyledi. “İşgale dur diyen efelerimiz için ne yapsak az. Yalnızca anmakla kalmamalı hayatlarını anlatan seminerler, toplantılar, kitap tanıtımları yaparak yeni nesle aktarmalıyız. Geçmişine sahip olmayanlar geleceklerini kuramazlar. Demirci Mehmet Efe’nin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum hem de gururlarını paylaşıyorum”
Başkan Tetik’in konuşmasından sonra Demirci Mehmet Efe’nin hayatını Kitaplaştıran O’nu onunla birlikte yaşayan Yazar İbrahim Kiraz, Demirci Mehmet Efe’nin Kurtuluş savaşında yapmış olduğu kahramanlıkları anlattı.












