
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Deprem Haftası nedeni ile Özel Etkinlik düzenledi. Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Doğal afetlere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturarak, halkı bilinçlendirmek adına gerçekleştirilen 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE ekiplerimiz tarafından düzenlenen bilgilendirme ve tanıtım standına ziyarette bulundu.
Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcıları, İl Ambulans Servisi Başhekimi ve Birim Uzmanın eşlik ettiği ziyarette İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, görevli sağlık personellerinden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alarak teşekkürler ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Düzenlenen etkinlikte İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı Sağlık Tesislerinde görev yapan gönüllü UMKE ekipleri tarafından arama-kurtarma çalışmalarında kullanılan Medikal Kurtarma, Acil Müdahale araç ve ekipmanları vatandaşlara tanıtılarak sergilendi.
Ayrıca Acil Sağlık Hizmetleri Personelleri tarafından da Temel İlkyardım Bilgileri, Temel Yaşam Desteği, Yaralanma, durumlarda yapılması gereken ilkyardım uygulamaları teorik ve pratik bilgilerle aktarıldı.













